Poradna - Infekční nemoci

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Příušnice

Dobrý den, mám dotaz ohledně příušnic. Přítel v neděli onemocněl příušnicemi, od té doby jsme se neviděli. Na internetu jsem se dočetla, že inkubační doba je až 25 dní, to se až do té doby nesmíme vidět, abych měla jistotu, že je také nedostanu (pokud je teda už nemám také). Podotýkám že oba dva jsme očkovaní (já ročník 1993, přítel 1988). Děkuji za odpověď.

Odpovědi na otázku

Dobrý den, příušnice jsou virové onemocnění nakažlivé týden před projevením prvních příznaků a dva týdny po jejich odeznění. Přičemž první příznaky se objevujíc 2 až 3 týdny od nakažení. Předpokládám, tedy, že jste se v době nakažlivosti již viděli. Vše je tedy na vašem uvážení.